9 съвета за ефективни конкурси в социалните медии

1А

Конкурсите и игрите в социалните мрежи са едни от най-успешните начини да раздвижите страницата си и да ангажирате голяма група потребители, без особена инвестиция.  За да бъдете наистина ефективни в организацията и провеждането им обаче, трябва да  … Всъщност вижте съветите, които ви предоставяме и ще разберете точно какво трябва! 🙂

1. Определете целите си

Какво искате да постигнете с този конкурс?

Повече последователи? По-голям списък с имейли? Повече аналитични ресурси с цел да се свържете с компании, с които бихте искали да си партнирате?

Изберете една или две цели и създайте цялостната си идея спрямо тях, за да можете да определите истинската стойност от резултатите.

2. Какъв тип е вашият конкурс

Някои от най-известните типове конкурси са: лотарийни, фото-конкурси, въпросници, “pin to win”, и конкурси с незабавна печалба.

Направете цялостно проучване и разгледайте успешни примери на този тип, който най-много ви интересува, преди да вземете окончателно решение.

3. Времето е от значение

Да имате точно определена дата за очакване от победителите е от голямо значение по няколко причини:

Първо, ако датата на изтегляне на победителите наближава, идеята за печалба изглежда по-постижима. Второ, крайният срок дава на потребителите усещане за неотложност и подтиква заинтересованите да регистрират незабавно, за да не изпуснат възможността да спечелят.

4. Ясни правила

Изяснете правилата на участниците, за да са равнопоставени и да няма неудобни въпроси (от законово естество) след края на конкурса.

5. Избираемост

Като част от процеса на определяне на правилата, ще трябва да заявите и кой е квалифициран да участва в конкурса. Преди да го направите, още веднъж се консултирайте със законите.

6. Изберете стойностни награди

Изберете награда, която ще развълнува целевата аудитория която сте избрали, а не награда, която ще бъде генерално привлекателна за група от хора, които е малко вероятно да бъдат част от вашата сфера на влияние.Например, ако имате блог или бизнес, специализирани в сладкарството, може да предложите награда – миксер, което ще е желана награда за всеки ценител на сладкарската промишленост.

7. #Хаштаг

2A

Ако смятате да ползвате Instagram или Twitter за промотиране на конкурса ви, от огромно значение ще бъде да ползвате правилните хаштагове за да привлечете максимално внимание. За да генерирате собствен популярен хаштаг, изисквайте участниците да ползват същи този хаштаг, създаден специално за конкурса. Да го направите кратък, запомнящ се и уникален е предизвикателство, но определено резултатът си струва усилията.

8. Лесно и удобно

Дори дизайнът ви да е “responsive”, ако карате потребителите да попълват твърде много информация, е напълно очаквано те да решат, че не си заслужава.

Ограничете броя на полетата за попълване до три. Колкото по-лесно може да се вземе участие, толкова повече хора ще го направят.

9. Обратно броене

3A

Създаването на обратно броене за края на конкурса е чудесен начин да се увеличи вълнението и да мотивира хората да изпълнят необходимото за участие – създава усещане за неотложност, което приканва потенциалните участници към действие.

Най-общо казано, когато провеждате игри в социалните мрежи, постарайте се те да бъдат забавни, ангажиращи и изграждащи общност, с бонус – възможността за спечелване на страхотна награда накрая, и ще видите, че всеки участник ще бъде победител!

Коментари