Lets Chat: 0878 87 88 01

iOS 14 и Facebook Ads Какво е нужно да знаете ?

Подготвихте ли се за предстоящите промени в iOS 14 на Apple?
Apple обяви промени с iOS 14, които ще повлияят на начина, по който се получават и обработват събитията за конверсии от инструменти като Facebook пиксела. Ще бъдат засегнати бизнеси, които рекламират мобилни приложения, както и тези, които оптимизират, насочват и отчитат събития за мобилната версия на техния сайт. 
От Apple ще започнат да изискват всички приложения в App Store да показват подкана за разрешение за проследяване на потребители на устройства с iOS 14, в съответствие с тяхната рамка AppTrackingTransparency. Политиката на Apple ще забрани събирането и споделянето на определени данни, освен ако хората не изберат проследяването на устройства с iOS 14. Тъй като повече хора се отказват от проследяването на устройства с iOS 14, персонализирането на рекламите и отчитането на ефективността ще бъдат ограничени както за събитията за преобразуване на приложения, така и в мрежата.
За да се подготвите и да продължите да доставяте и измервате ефективността на кампаниите си може да се наложи да потвърдите домейна на уебсайта си. 
Какви са ограниченията за динамичните реклами? 
Настройте каталога си да използва само един пиксел. Вашият пиксел ще отчита и оптимизира за максимум 8 ивента за конверсии за всеки домейн. Facebook първоначално ще конфигурира ивентите, които смята, че са най-подходящи за вашия бизнес въз основа на вашата дейност. Всички други събития ще бъдат неактивни за оптимизиране на кампанията и отчитане. Можете да управлявате тези настройки в Мениджър на събития/ Event Manager/. Когато създавате рекламния си набор, ще изберете само едно от 8-те определени събития за реализация, за които да оптимизирате.
Ако използвате няколко домейна в каталога си, проверете всеки домейн на уебсайт, който използвате като URL адрес на продукта, и избягвайте да използвате URL адреси на продукти, които пренасочват към друг домейн.